introduceer het thema overgang met gemak binnen jouw organisatie 

Start simpel met het introduceren en borgen van het thema overgang in jouw organisatie. Vanuit eigen regie en met aandacht voor jullie organisatie-DNA.

We krijgen vaak de vraag: ‘hoe introduceer ik de overgang in mijn organisatie, wat moet ik vertellen en hoe doe ik dat?’ Het is voor veel organisaties een redelijk nieuw thema en er rust vaak toch enige lading op. Sinds 2020 ondersteunen we, online of op locatie, organisaties met deze vragen. Het komt er meestal op neer dat wij de vrouwelijke medewerkers, leidinggevenden, coaches, inzetbaarheidsexperts en HR-leden te woord staan, voorlichten en inspireren. 

Maar wat zou er gebeuren als wij het zo inrichten dat jullie dat zelf in de organisatie kunnen oppakken? Dat jullie vanuit eigen regie en vanuit jullie eigen DNA dit zelf kunnen regelen. Zonder afhankelijk te zijn van een derde partij. Met een beetje inzet en goede wil bleek dit een goed concept. Organisaties waren blij met die eigen regie en zo bleek, er zijn intern veel professionals die zich graag inzetten voor dit thema.

Dus het uitgangspunt van co-creatie bleek een mooie werkvorm te zijn en daar worden wij zelf ook heel blij van. Het concept is inmiddels in diverse organisaties uitgedacht en verder ontwikkeld. Wij zijn van de inhoudelijke kennis, wij zijn van de communicatie en procesbegeleiding, wij zijn van de vormgeving en wij zijn van de ontwikkeling. En jullie zijn van jullie organisatie, met alle kennis over het reilen en zeilen ervan. Wat wij merken is dat organisaties vaak al veel in huis hebben, maar de medewerkers hier niet altijd van op de hoogte zijn. Zonde! Dus hebben wij ook aandacht voor communicatie en het samenbrengen van activiteiten.

Zo ontstond dit nieuwe educatieconcept. Het is simpel, effectief en geduldig. En we noemen het ons EDUCATIEPAKKET OVERGANG & WERK, gericht op: beleid, leren, ontwikkelen en vormen.

Met dit pakket heb je alles in huis om dit thema te introduceren en te borgen, alle betrokkenen te voorzien van de juiste informatie en het gesprek te faciliteren. Wij leveren het materiaal en de organisatie kan prima zonder of desgewenst met onze ondersteuning hiermee aan de slag.

 

Een verrassend compleet pakket 

Het pakket bestaat uit inhoudelijke content dat wordt aangeboden via een diversiteit aan communicatiedragers. Er is inhoud gericht op het bewustzijn en op het verbeteren van de aanwezige kennis. Houd er rekening mee dat veel vrouwen zelf niet weten dat ze in de overgang zitten. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te hebben voor het ontwikkelingsaspect van de overgang, vrouwen veranderen en vaak leidt dit tot verrassende positieve inzichten. We hebben hiervoor o.a. een mooie spel (card deck) ontwikkeld.

Om je te ondersteunen in het toepassen van het materiaal bieden we je een draaiboek met verschillende scenario’s aan, waarin staat welke stap je kunt zetten op welk moment.

 

Het educatiepakket overgang & werk bevat:

Inhoudelijke content gericht op het vergroten van kennis en bewustzijn:
 
 • Introductie video ‘wat is de overgang?’
 • Introductie video ‘wat is de impact van de overgang op het werk?’
 • Introductie video ‘De overgang, een transformatiefase vol ontwikkelkansen’
 • Introductie document met uitleg over de overgang
 • Bijbehorende werkbladen zoals: de Greenescale, logboek, kwetsbaarheidsmodel
 • 2x podcasts (audiobestanden) waarin vrouwen vertellen over hun eigen (werk)ervaringen
 • 3x een poster om uit te printen en op te hangen
 • 2 verhalenbundels van werkende vrouwen in de overgang
 • 4x post-its – afbeeldingen met pakkende en opbouwende quotes voor digitaal gebruik 
 • Een aantal losse illustraties ter ondersteuning bij de aankondigingen 
 • Uitleg van de impact van stress tijdens en na de overgang (die is helaas groter dan je nu denkt)
 • Een routekaart met een overzicht van passende behandelaars  

Inhoudelijke content gericht op de ontwikkeling in deze fase:

 • Inspiratiedocument waarin vooral de positieve kant van de overgang wordt geduid
 • Een werkboek voor de persoonlijke ontwikkeling in deze transformerende periode
 • Een card deck met vragen gericht op de ontwikkeling die de vrouw doormaakt, ter ondersteuning van het voeren van een goed gesprek
 • Inspiratieflyer met activiteiten die vrouwen zelf vanuit eigen regie kunnen ondernemen 
 • Een aantal simpele oefeningen ter aanmoediging van het verlagen van het stressniveau

Begeleidend schrijven:

Een draaiboek waarin staat hoe de content ingezet kan worden en hoe je gedurende een langere periode met dit materiaal optimaal aandacht kunt besteden aan het thema overgang in jouw organisatie. Daarnaast vind je een document over hoe je de overgang kunt integreren in beleid.

Tevens ontvang je regelmatig een inspiratienotitie met tips en casussen over hoe je de overgang en de post-overgang als thema nog beter kunt neerzetten in jouw organisatie.

Waarschuwing!

Dit pakket is super bruikbaar en kan het bewustzijn en kennisniveau in korte tijd verhogen, maar komt wel met een waarschuwing…

Dit pakket heeft een adoptieouder nodig, die is verbonden aan de organisatie. Iemand die accounthouder is en de moeite neemt om het draaiboek te volgen – of hier zelf vorm aan geeft – en de mensen motiveert tot luisteren, lezen en leren. Het materiaal is geduldig en komt tot bloei in menselijke handen.

tarief

Kies je voor dit educatiepakket Overgang & Werk, dan leiden we je altijd door het materiaal heen. We leggen uit waar alles te vinden is. We nemen het draaiboek met je door en geven je tips hoe te starten met bijvoorbeeld de introductievideo’s. Om je gedurende het eerste jaar te ondersteunen ontvang je van ons regelmatig een inspiratienotitie met extra tips en begeleiding.

PRE-ORDER TARIEF MENOKRACHT EDUCATIEPAKKET OVERGANG & WERK: 775,- euro, excl. btw
(normaal 995 euro, excl. btw)

Extra Service

Gebruikmaken van onze extra ondersteuning en service is een optie. We kunnen online of op locatie een extra (Q&A) sessie organiseren om de inhoud te duiden, we kunnen gesprekken begeleiden en/of het introductieproject helpen uitrollen en opzetten. Tarief is op aanvraag.

Feiten en cijfers

We weten dat het werkvermogen bij vrouwen met overgangsklachten lager uitvalt en dat een deel van het verzuim er door veroorzaakt wordt. Maar wat we vooral weten is dat de kosten van presenteïsme (wel aanwezig op werk maar minder productief) nog hoger uitvallen

Misschien wil jij weten hoe het zit met de cijfers. Dat kan je wellicht ondersteunen in het motiveren van je collega’s of bestuurders. Klik op de afbeelding hiernaast voor het bekijken van de factsheet van TNO/CBS.

 

 

doe je mee?

Wil jij werken aan het verbeteren van de arbeidspotentie van vrouwen, ben je overtuigd van de waarde van het educatiepakket en weet jij ook wie dit pakket gaat adopteren? Dan heb je al een hoop huiswerk gedaan en kun je direct overgaan tot het bestellen van het pakket.

Druk op de knop hieronder, bestel het pakket en wij nemen contact met je op. Dan verwelkomen we je in ons netwerk!

PS Op dit moment leggen we de laatste hand aan de onderdelen van het pakket en is het nog even wachten op de uitlevering van de card deck. Je geduld wordt beloond met een speciaal pre-order tarief van 775 euro in plaats van 995 euro. Alle bedragen zijn exclusief btw.

nog even sparren

Wil je meer weten over het pakket of wil je even sparren? Dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt je aanmelden voor onze infosessie over het educatiepakket. Die geven we met enige regelmaat. Of je mailt ons met je vragen via onderstaande button.

 

PS Misschien ken je een collega of iemand in je omgeving die hier mogelijk interesse in heeft, geef de link van deze pagina dan gerust door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.