Stress & Overgang is een slopende combinatie
VRAAG NU GRATIS HET EERSTE HULP BIJ STRESS PAKKET AAN

Stress & Overgang

Hoe is dat voor jou? Voel jij je af en toe gestrest? Heb je last van slapeloosheid, ben je moe? Heb je concentratieproblemen? Werk je met allerlei to do lijstjes, omdat je het niet meer uit je blote hoofd kunt? Dan ben je hier op de juiste plek.

In interviews met vrouwen hoor ik vaak terug dat ze zich alleen voelen in deze fase. Dat de overgang nog steeds niet een onderwerp van gesprek is. Veel vrouwen herkennen in het begin van de overgang de klachten niet als overgangsklachten en dat is een gemiste kans. Nachtzweten en opvliegers worden meestal wel herkend. Klachten zoals: angsten, slechtere concentratie, slechter geheugen, migraine, dikker worden en slaapproblemen worden doorgaans minder goed herkend. Die voorlichting moet beter!

Teveel stress is voor niemand goed. Daarover kunnen we het eens zijn. Stress tijdens de overgang, of de voorfase van de overgang is funest. Het stresshormoon cortisol heeft meer negatieve impact op een overgangslijf dan je nu denkt. En dat heeft alles met de productie van oestrogeen te maken die schommelt tijdens de overgang.

Mijn verhaal

Laat ik iets over mijzelf vertellen. Ik was begin veertig en had net een bedrijf overgenomen. Drie opgroeiende kinderen om me heen. Ik was kapot. Op dat moment wist ik helemaal niet dat ik was begonnen aan de overgang. Als ik toen eens wist wat ik nu weet… dat was meer dan goud waard geweest.

Ik snap nu waarom ik zo moe was, geconfronteerd werd met angsten die ik nooit eerder had gevoeld en waarom ik het gevoel had dat mijn brein uit blubber bestond. Er was in die tijd niemand die even tegen me zei: ‘joh, dat is de overgang en ik leg even uit hoe dat werkt’. Dat heb ik gemist. Daardoor heb ik te lang met klachten gelopen en voelde ik me eenzaam in dat proces. Zo zonde… Toen ik erachter kwam hoe het zat, viel er alsnog een blok beton van mijn schouders. Zo zit het! Dus ik was niet gek. Er is toch niets ergers dan voelen dat er iets niet klopt, dat je ‘gek’ aan het worden bent of dat je misschien wel vervroegd dement aan het worden bent. Allemaal gedachten die bij me speelden. En die kon ik lastig delen met iemand, omdat ik er zelf niets van begreep.     

Wat is jouw verhaal? Dat horen we ook graag. Delen is helen. En met jouw verhaal draag je bij aan het doorbreken van het taboe.

 

Eerste Hulp Bij Stress in de overgang

Naast mijn verhaal spreken de feiten voor zich. Wist je dat 80% van de vrouwen overgangsklachten ervaart? En dat ruim 34% van het verzuim van vrouwen tussen de 44 en 60 jaar is gerelateerd aan de overgang?

Stress heeft bij vrouwen in de overgang een enorme impact. En ik wil je heel graag uitleggen waarom dat zo is. Dat is belangrijk om te weten, dat is wat elke vrouw van 40+ moet weten. Vandaar dat wij een Eerste Hulp Bij Stress pakket hebben samengesteld. Dit pakket bieden we gratis aan, zodat het voor iedereen toegankelijk is, en daarin krijg je alle informatie die je nodig hebt om te snappen waarom het stresshormoon cortisol zo’n negatieve impact heeft op je lijf en op je gezondheid.

En niet alleen dat. We hebben er ook een waardevolle, laagdrempelige oefening inzitten van Annemiek Grijpma over jouw energielandschap. Voor ons een eye opener. Annemiek is hartcoherentiespecialist en weet alles over ontspannen en stress. Ook Jiska van der Kooij, levenscoach, communicatietrainer en fysiotherapeut vertelt over mindfulness en de overgang en heeft een aantal mooie oefeningen voor je gemaakt. En wandel je graag? Sluit je dan aan bij Team Menokracht. In de module vertellen we hoe je dat kunt doen.

Maak jezelf wijzer

Met ons Eerste Hulp Bij Stress (EHBS) pakket kun je een start maken met het wijzer maken van jezelf. Na inschrijving ontvang je de logingegevens voor de online module met daarin het artikel over het effect van stress op je overgangslijf, de fijne ontspanningsoefeningen en maak je kennis met het platform Menokracht. Je hoeft het niet alleen te doen, je ontvangt na aanmelding een uitnodiging om lid te worden van de besloten Menokracht Facebookgroep waar je bondgenoten kunt ontmoeten.

Ontdek het gratis EHBS pakket en maak jezelf sterker en wijzer. Pak de regie over jouw lijf en laat de klachten niet de overhand nemen op je geluk en je gezondheid. 

Wil jij een zo gezond en prettig mogelijk overgangsleven? 

Meld je dan aan via onderstaande button voor jouw EHBS pakket en start direct met jezelf wijzer maken. Dan heb je de eerste belangrijke stap gezet.

Menokracht eerste hulp bij stress in de overgang

PS Misschien ken je ook wel een vriendin of iemand in je omgeving die hier baat bij heeft, geef de link van deze pagina dan gerust aan haar door. Zo helpen we elkaar goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.