De week vd overgang 2023

De Week van de Overgang 2023

De week van de overgang is dit jaar van maandag 17 t/m zondag 23 april. Mocht je nog geen invulling hebben voor deze week, geen stress, lees verder!

De week van de overgang is al dichtbij. Wil jij hier iets mee in jouw organisatie? En ben je nog aan het overdenken wat precies? Of ontbreekt het je aan tijd om hiermee aan de slag te gaan? Dan hebben wij een prachtige oplossing. Simpel, laagdrempelig, voor de hele organisatie zichtbaar en niet kostbaar.

We weten dat organisaties, managers en ook medewerkers druk zijn en dat het ondoenlijk is om alle thema’s voor te schotelen. Mocht je het gevoel hebben dat de ‘overgang’ aandacht verdient in jouw organisatie, dan hebben wij een mooie oplossing in handen…

Start simpel met het introduceren en borgen van het thema overgang in jouw organisatie. Vanuit eigen regie en met aandacht voor jullie organisatie-DNA.

We krijgen vaak de vraag: ‘hoe introduceer ik de overgang in mijn organisatie, wat moet ik vertellen en hoe doe ik dat?’ Het is voor veel organisaties een redelijk nieuw thema en er rust vaak toch enige lading op. Sinds 2020 ondersteunen we, online of op locatie, organisaties met deze vragen. Het komt er meestal op neer dat wij de vrouwelijke medewerkers, leidinggevenden, coaches, inzetbaarheidsexperts en HR-leden te woord staan, voorlichten en inspireren. 

Maar wat zou er gebeuren als wij het zo inrichten dat jullie dat zelf in de organisatie kunnen oppakken? Dat jullie vanuit eigen regie en vanuit jullie eigen DNA dit zelf kunnen regelen. Zonder afhankelijk te zijn van een derde partij. Met een beetje inzet en goede wil bleek dit een goed concept. Organisaties waren blij met die eigen regie en zo bleek, er zijn intern veel professionals die zich graag inzetten voor dit thema.

Begrip voor de overgang begint met bewustwording

Wij hebben de laatste maanden veel aandacht gestoken in het maken van een compleet en aantrekkelijk INTRODUCTIEPAKKET gericht op overgang & werk. Speciaal voor organisaties die zien dat dit thema thuishoort op de agenda en graag ontzorgd willen worden. We weten uit onderzoek dat BEGRIP voor de overgang op de werkvloer een eerste behoefte is van veel vrouwen die in dit doormaken.

Begrip voor de overgang begint met bewustwording. Snappen wat het betekent en wat de impact hiervan kan zijn is hierbij essentieel. De overgang is ook een onderwerp dat wat meer aandacht nodig heeft. Voor de vrouwen zelf, maar ook voor de omgeving. Het wordt als intiem ervaren, of er is weinig beeld bij en soms wordt het weggezet als onzin. Best lastig om dan de communicatielijnen open te houden en het gesprek hierover aan te gaan.

 

Wat kun je met het introductiepakket werk & overgang?

Met de materialen in dit pakket start je heel eenvoudig de communicatie rondom de overgang, bijvoorbeeld middels de posters, posts en flyers. Zie ook een sneakpreview hiernaast. Voor de medewerkers die verdieping zoeken is er een introductiefilmpje, verhalen uit de praktijk, verschillende podcasts met vrouwen en met (medische) professionals, ontspanningsoefeningen, werkbladen, documenten over o.a. de invloed van stress en ontspanning op de overgang, hoe zit het met hormoonsuppletie, etc.

Verder vind je documenten die kunnen ondersteunen bij het bepalen van beleid richting een overgangsvriendelijk werkklimaat en om het gesprek aan te gaan met de bedrijfsarts. Er zit veel in, teveel om hier op te noemen. En in ieder geval ruim voldoende om de overgang te introduceren in de organisatie, verdieping te bieden en het thema te borgen.

Naast de digitale materialen die ook goed geplaatst kunnen worden in een vitaliteitsdashboard, wordt ook de card deck ‘Menokracht, ontdek de kracht van de menotransformatie’ geleverd met vragen. Dit card deck kan worden gebruikt om in een groepje/team het gesprek met elkaar te voeren over de overgang; of liever spreken we van de menotransformatie. Het is ook denkbaar dat vrouwen met de vragen zelfstandig of met een coach aan de slag gaan.


Extra bonus voor de week van de overgang!

Om het jullie als organisatie nog gemakkelijker te maken hebben we een ROUTE uitgestippeld uit het materiaal om gedurende VIJF dagen van de week een KRACHTIGE BOODSCHAP uit te zenden vanuit de organisatie. De vijfdaagse communicatieroute overgang & werk. Daar zit een duidelijke opbouw in. Na die week weten de medewerkers dat jullie als organisatie aandacht hebben voor de overgang. In de weken en maanden daarna kun je binnen de organisatie diverse activiteiten optuigen, denk aan bijeenkomsten, keukentafelgesprekken en workshops, waarbij je altijd kunt putten uit het introductiepakket. Aan jou de keuze hoe je dit wilt inzetten.

Deze week van de overgang willen en kunnen wij graag voor jouw organisatie faciliteren. Dat is ons BONUS aanbod dat je ontvangt bij aanschaf van het introductiepakket voor 11 april a.s.

 
Tarief introductiepakket, inclusief bonus vijfdaagse bij aanschaf voor 11 april


Het tarief voor het introductiepakket bedraagt
495 euro, exclusief btw. Organisaties die het pakket bestellen vóór 11 april 2023 krijgen de bonus De vijfdaagse communicatieroute overgang & werk erbij.

Op woensdag 12 april organiseren we van 11.30 – 12.30 uur een online informatiebijeenkomst waarin de ‘vijfdaagse communicatieroute overgang & werk’ wordt gepresenteerd en dan laten we direct zien hoe je alle informatie kunt downloaden en gebruiken. Lukt het niet om hierbij aanwezig te zijn, dan ontvang je na afloop de opname, zodat je bent voorbereid op de start van de week van de overgang vanaf 17 april. Wij beloven dat het niet ingewikkeld is, iedereen kan hier vlot mee uit de voeten.

Bestellen?

Wil jij tijdens de week van de overgang ook aandacht besteden aan dit thema in jouw organisatie, en vind je het prettig of gemakkelijk om hierin ondersteund te worden, dan is het introductiepakket ideaal. Komt de week van de overgang te vroeg, dan kun je dit materiaal natuurlijk ook op een ander moment inzetten. Na het bestellen ontvang je van ons de link om aan te sluiten bij de online informatiesessie op woensdag 12 april. De link naar het introductiepakket ontvang je voorafgaand aan de informatiesessie, zodat je hier al naar hebt kunnen kijken.

Eerst nog wat vragen? 

Regelmatig organiseren we een Q&A sessie waarin we je in een half uurtje het pakket laten zien en waarin je al je vragen kunt stellen. Heb je nog vragen en is het halfuur voorbij, dan blijf je gewoon nog even ‘hangen’. De eerstvolgende Q&A is dinsdag 28 maart om 12.00 uur.

PS Op dit moment leggen we de laatste hand aan een aantal onderdelen van het pakket die voor de verdiepende fase interessant zijn, en is het nog even wachten op de uitlevering van de card deck. Het materiaal voor de introductie is uiteraard helemaal op orde, dus hiermee kun je al aan de slag.

Feiten en cijfers

We weten dat het werkvermogen bij vrouwen met overgangsklachten lager uitvalt en dat een deel van het verzuim er door veroorzaakt wordt. Maar wat we vooral weten is dat de kosten van presenteïsme (wel aanwezig op werk maar minder productief) nog hoger uitvallen

Misschien wil jij weten hoe het zit met de cijfers. Dat kan je wellicht ondersteunen in het motiveren van je collega’s of bestuurders. Klik op de afbeelding hiernaast voor het bekijken van de factsheet van TNO/CBS.

 

 

PS Misschien ken je een collega of iemand in je omgeving die hier mogelijk interesse in heeft, geef de link van deze pagina dan gerust door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.