Menokracht Rondetafelgesprek? Meedoen is goud waard.
Misschien heb je van collega’s al eens gehoord van de Menokracht Rondetafelgesprekken? Zo niet, dan lichten we nog even toe wat dit gesprek je kan brengen.
Rondetafelgesprekken zijn bedoelt voor jou als je merkt dat de overgang invloed heeft op je werk. En natuurlijk ook op je leven buiten het werk. Misschien weet je niet zeker of je in de overgang bent, maar je bent 40+ en merkt wel dat er iets veranderd is. En leeftijd is ook maar een getal, want 1 : 100 vrouwen is jonger dan 40 jaar als zij in de overgang komt. Feit is dat veel vrouwen niet weten dat ze in de overgang zijn. Tijdens het rondetafelgesprek gaan we samen in gesprek over wat jij en de andere deelnemers meemaken in deze transformatiefase.
Waarom we dat doen?
Omdat we merken dat veel vrouwen zich alleen voelen in deze fase. Veel vrouwen weten te weinig over de overgang. Sommige vrouwen zijn onnodig ongerust. Door erover te praten gaan vrouwen van alles herkennen en merken ze dat de overgang eigenlijk heel gewoon is. Het hoort erbij. Mocht je tegen dingen aanlopen, dan kun je direct je vragen bij ons kwijt. Bij de start van het rondetafelgesprek vertellen we je alles over de overgang, of liever spreken we van de menotransformatie, en wat daarbij komt kijken (en dat is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel). Tijdens het gesprek krijg je veel waardevolle tips, van ons en ook van elkaar.
Dus ben jij vrouw en merk je dat je:
→ minder energie hebt voor je werk;
→ onzeker bent geworden over je werk;
→ moeite hebt met concentreren;
→ vaker dingen vergeet;
→ last hebt van al die nieuwe ontwikkelingen in je werk;
→ minder sociaal betrokken bent bij je werk;
→ een kort lontje hebt;
→ last hebt van andere klachten die je werk verstoren.
Schuif dan aan bij het Menokracht Rondetafelgesprek. Voorafgaand aan de sessie ontvang je per mail een inspiratieboekje. Tijdens het rondetafelgesprek gaan we dieper in op de materie en horen we graag jouw verhaal. We leren van elkaar door ervaringen te delen.
Hoe werkt het?
De bijeenkomst wordt in een intieme setting aangeboden. Alles wat we delen gaat in vertrouwen. Wel willen we de organisatie meegeven wat er besproken wordt, zodat ook de organisatie kan leren van wat er is gedeeld. Mogelijk kunnen zij daarop inspelen en faciliteren waar nodig. Vanzelfsprekend zal hetgeen gedeeld wordt met de organisatie nooit te herleiden zijn naar een persoon. Namen en afgeleide informatie, zoals: afdelingen, locaties, namen van collega’s of leidinggevenden, etc. worden niet genoemd in het verslag. Voordat we het verslag delen, sturen we dit eerst naar de deelnemers, zodat er gelegenheid is om hierop te reageren.
Na afloop van het rondetafelgesprek ontvang je een uitnodiging voor de online Menokracht academie. Hier kun je nog eens rustig de filmpjes bekijken die wij in co-creatie met een verpleegkundig overgangsconsulent hebben gemaakt. Ook vind je daar podcasts en kun je verhalen lezen van andere werkende vrouwen in de overgang.
Schuif jij ook aan?
Je bent van harte welkom bij het gesprek en je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst op maandag 27 januari van 15.00 – 17.00 uur via de betreffende link. Er kunnen maximaal 10 vrouwen per bijeenkomst deelnemen, dus meld je snel aan. Mocht de groep volgeboekt zijn, dan nemen we contact met je op.
Over de begeleider
Miranda is founder van Menokracht en zij heeft ruime ervaring met het voeren van gesprekken, begeleiden van sessies en met de onderwerpen overgang en inzetbaarheid. Zowel met de vrouwen zelf als met leidinggevenden, HR en verzuimprofessionals. Haar doel is om samen met organisaties een overgangsvriendelijk werkklimaat te realiseren, waarin de menotransformatie een vaste plek heeft, zodat het uiteindelijk een heel normaal onderwerp is om over te praten. Daarnaast begeleidt zij professionals die de overgang een plek willen geven in hun eigen werk en vakgebied en houdt zij zich bezig met het thema ‘verandering, rouw en verlies’.