Wie zijn wij?


Drs. Marieke Schurink, oprichter Menokracht

Haar passie voor inzetbaarheid en arbeidsparticipatie is ontstaan tijdens haar opleiding sociologie. Vraagstukken als weerstand in organisaties, veranderingen in organisaties en culturen in organisaties zoog ze op als een spons. Slechte organisatie, veranderingen en onprettige culturen leiden vaak tot verminderde inzetbaarheid. Daar begon het voor Marieke.

Als inzetbaarheidscoach kon ze de materie in de praktijk zien en voelen. Marieke coachte de medewerkers en de leidinggevenden in diverse organisaties. Het waren fijne en zingevende opdrachten voor haar. Bij Vernet was Marieke verantwoordelijk voor de verzuimbenchmark voor de hele zorgsector. In al haar contacten met die zorgorganisaties, HR specialisten en werknemers mocht Marieke meedenken en adviseren over het vraagstuk inzetbaarheid. Wat een rijkdom aan inzichten heeft haar dat opgeleverd.

Nu kiest Marieke wederom voor inzetbaarheid. Om precies te zijn voor het bewaken en het verbeteren van het arbeidspotentieel van vrouwen van 40+. Wat haar betreft een ondergeschoven kindje waar veel werk te verrichten is. Marieke stroopt haar mouwen met groot plezier op voor deze groep vrouwen. Marieke is ervan overtuigd dat een menopauze vriendelijke organisatie het arbeidspotentieel van vrouwen van 40+ kan verhogen. En wat haar betreft is dat een win-win, voor de vrouwen en de organisatie.

MARIEKE HAAR STUDIE EN WERKLEVEN IN EEN NOTENDOP VAN TOEN TOT NU:

  • Opleiding HBO-V (afgerond)
  • Opleiding Arbeid en Organisatie Sociologie (afgerond)
  • Organisatieadviseur bij Deloitte
  • Inzetbaarheidscoach bij diverse organisaties
  • Directeur en eigenaar Vernet Verzuimnetwerk B.V. Vernet is een kennisnetwerk en onderzoeksbureau gespecialiseerd in het verzamelen, benchmarken én interpreteren van gegevens over personeelszaken in de zorgsector
  • Schrijver van het boek ‘Hoe(zo) eigen regie’ eerlijke verhalen van zorgmedewerkers over hun eigen inzetbaarheid
  • Oprichter van het Vernet Netwerk. Onderdeel van Vernet. Binnen dat netwerk verzorgde ik jaarlijks een programma met lezingen, workshops en co-creatie groepen om daadwerkelijk veranderingen te brengen binnen de organisaties.
  • Opleiding Vertrouwenspersoon (afgerond)
Video afspelen
Menokracht Praktijkverhalen
0 +
verhalen
0 +
inspiratie en lessen
0 +
online koffiebreaks

Een greep uit de professionals waar we bij Menokracht mee werken...