Over ons…

Wij, Marieke Schurink en Miranda Domburg, zijn founder van Menokracht en hebben al vele jaren ervaring met het voeren van gesprekken, begeleiden van sessies en met de onderwerpen overgang en inzetbaarheid. Zowel met de vrouwen zelf als met leidinggevenden, HR en verzuimprofessionals. Daarnaast begeleiden wij professionals die de overgang een plek willen geven in hun eigen werk en vakgebied. Zie ook: Menokracht Programma

“Kennis delen en van elkaar leren is een groot goed dat ik voel stromen door al mijn aderen. Met elkaar kun je zoveel bereiken. Dat is mijn levensmotto. Door mijn jarenlange ervaring als adviseur / coach en daarna als directeur van Vernet Verzuimnetwerk is dat nog verder versterkt. Het is fijn om te mogen leren van je peers. Zet een aantal gelijkgestemden bij elkaar en ze vragen elkaar het hemd van het lijf. Co-creëren is een veilige en doeltreffende manier om te leren en te groeien. En met mijn ondernemende ervaring en mijn nieuwsgierigheid zie ik overal mogelijkheden en deze creativiteit werkt heel aanstekelijk. Samen brainstormen over mogelijkheden, dat is puur genieten.” (Marieke)

‘Eigen regie’ is een groot goed en zo lang je zelf en je omgeving in balans zijn red je het vaak wel. Totdat er een kink in de kabel komt, zoals hormoonschommelingen bij vrouwen van 40+ die verwarring creëert, je onzeker, kwetsbaar maakt en je energie opslurpt. En dat net in een levensfase waar je zoveel ballen in de lucht hebt te houden. In mijn rol als programmamanager bij Vernet, viel het mij op dat het verzuim van vrouwen in de leeftijdsgroep 45+ erg hoog is. Dat wekte mijn interesse en na wat graafwerk stuitte ik op ‘de overgang’. Er ging een wereld voor mij open en ik snap nu zo goed dat wat er in deze levensfase gebeurt zo veel complexer is dan de opvliegers waarmee het wordt geassocieerd. Dit heeft mij doen besluiten mij volledig op het thema ‘overgang en werk’ te richten en mijn steentje bij te dragen om deze kennis te ontsluiten voor de vrouwen zelf, hun werkgevers en professionals die hierin kunnen ondersteunen. (Miranda)

Een kleine greep uit de organisaties waar wij mee mogen samenwerken:

Een kleine greep uit de professionals waar wij mee samenwerken:

contact

Heb je een vraag over werk en overgang, de menotransformatie of over een van onze publicaties? Wil je aan de slag met de eigen regie, inzetbaarheid en het werkplezier van jouw vrouwelijke medewerkers van 40+? 

Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie over de Menokracht Werkcultuur en om de mogelijkheden te verkennen voor een overgangsvriendelijk werkklimaat in jouw organisatie.

Stuur een mailtje naar TEAM@MENOKRACHT.NL of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Menokracht is een label van Voor Liz BV  |  KvK 70236097