Verhalen van experts

Op deze plek vind je een selectie van inspirerende verhalen van experts, waarvan wij denken dat jij deze ook interessant vindt.


Neurowetenschapper Lisa Mosconi

Veel van de symptomen van de menopauze – opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid, geheugenverlies, depressie en angst – beginnen in de hersenen. Welke invloed heeft de menopauze precies op de cognitieve gezondheid? Door baanbrekende bevindingen uit haar onderzoek te delen, onthult neurowetenschapper Lisa Mosconi hoe afnemende hormonale niveaus de veroudering van de hersenen beïnvloeden – en deelt ze eenvoudige veranderingen in levensstijl die je kunt aanbrengen om een ​​levenslange gezondheid van de hersenen te ondersteunen.

Lisa Mosconi is adjunct-directeur van de Alzheimer Preventiekliniek van Weill Cornell Medical College in New York en was de oprichter en directeur van het Nutrition and Brain Fitness Lab aan de New York University. Ze heeft een PhD in zowel neurowetenschap als nucleaire geneeskunde.


Boswachter Arjan Postma

Boswachter Arjan Postma praat in Op1 over de overgang en hoe wij als mensen hier ontzettend dankbaar voor mogen zijn: “Vrouwen worden klaargemaakt voor taak nummer 3 en dat is leiding geven. Ik zeg: boven de 55, vrouwen aan de macht.”

Bekijk het fragment van de talkshow Op1 hieronder.


Niet Ingeschreven
Deze cursus is momenteel gesloten