Persoonlijk Coachtraject
Alle aandacht voor jou
“Wat wil ik eigenlijk zelf, ik heb echt geen idee.”
“Mag het nu ook een keer over mij gaan!”
“Ik durf me niet meer te laten horen in vergaderingen, zo bang dat ik iets stoms zeg.”
“Talenten? Ik? Ik zou niet weten welke.”
“Ik ben zo ontzettend moe.”
“Het liefst zou ik me terugtrekken in een hutje op een verlaten eiland.”
Zomaar enkele uitspraken van vrouwen uit onze coaching praktijk. Hoe fijn is het om met iemand te kunnen spreken die luistert, de goede vragen stelt en je helpt om met kleine stapjes weer grip te krijgen op een leven dat jou meer werk- en levensplezier geeft.
In één-op-één-gesprekken gaan we samen op zoek naar manieren om balans te vinden in de driehoek van jezelf, je familie/vrienden en je werk. Het vertrekpunt ben jij zelf. Je krijgt inzicht in wat er met je lichaam gebeurt in deze fase. We onderzoeken de patronen/(kern)overtuigingen die je hebt ontwikkeld in je leven en in alle rollen die je inneemt; al dan niet behulpzaam. Samen nemen we je gedrag onder de loep en denken we na over wat je nodig hebt om beter voor jezelf te zorgen. Na het coachtraject heb je meer inzicht in wat deze levensfase voor jou betekent en heb je concrete handvatten gekregen. Onderaan deze pagina kun je kennismaken met de coaches.
Hoe werkt het?
In 3 online coachgesprekken gaan we met elkaar aan de slag en daarnaast heb je de beschikking over een online gids. De gesprekken duren een uur en zullen plaatsvinden via TEAMS of Zoom. Coachen op locatie kan in overleg, dan spreken we elkaar al wandelend in de natuur of op de werkplek. We stellen samen de coachvraag vast en stemmen de aanpak af op je vraag. Diverse aanpakken zijn mogelijk vanuit de inzichten: NLP, systemisch werken, ACT, positieve psychologie, holistisch coachen.
Voorbeeld van vragen die centraal staan in de coaching sessies:
- Waar loop je tegenaan in je werk?
- Wat vind je misschien lastig om bespreekbaar te maken?
- Waar krijg je energie van en waar niet meer van?
- Wie ben je in de kern? Wat in jou wil (meer) gezien, gehoord, gevoeld worden en krijgt nu niet de aandacht die het verdient?
- Welke strategieën/patronen heb je ontwikkeld die jou weghouden van je kern?
- Wat vertelt jouw lichaam jou? Hoe kan je beter naar de signalen gaan luisteren?
- Wat heb je nodig om kleine stappen (met groot impact) te zetten?
- Hoe ga je nieuwe manieren vinden en je eigen maken om beter in balans te zijn?
Misschien klinken deze vragen nu nog wat abstract, wees gerust tijdens de coachgesprekken wordt alles duidelijk.
Online Menokracht gids
Tussen de coachgesprekken door kun je gebruikmaken van de online Menokracht gids, waarin je volop informatie vindt over de fase voor en na de menopauze, verhalen leest/hoort van vele vrouwen en ook oefeningen/opdrachten vindt die jou tussen de gesprekken door kunnen helpen. De online gids bestaat uit ruim 30 informatieve en inspirerende bronnen, zoals onder meer: audiolezingen, documenten, podcasts, artikelen, werkboeken en ontspanningsoefeningen en is een halfjaar voor jou beschikbaar.
Speciaal voor vrouwen die weer grip willen krijgen op een leven dat haar meer werk- en levensplezier geeft.
Inschrijven of vragen?
Wil je weer grip krijgen op je leven en weer kunnen genieten? Wil je de overgang, of liever spreken we van de menotransformatie, gaan zien als een bewuste transformatiefase die meer recht doet aan wie je bent en wat je werkelijk wilt? Of heb je eerst nog wat vragen? Neem dan vooral contact met ons op via team@menokracht.nl.
Maak kennis met onze coaches
Hieronder kun je wat meer lezen over de coaches. Liever even naar ze luisteren? Beluister dan de podcast waarin Marieke Schurink in gesprek is met Nicole Pas en Daniëlle Roozekrans.
Nicole Pas
‘Het kan toch niet zo zijn dat de overgang er alleen maar is om vrouwen te plagen of zelfs te teisteren?’ Tijdens een wandeling met mijn hond stelde ik mezelf die vraag en dat startte een zoektocht naar de mooie kanten van de overgang. Jawel, die zijn er zeker! Meteen werd me duidelijk wat mijn gedroomde rol is in deze fase: vrouwen begeleiden in dit transformatieproces.
Ikzelf merkte rond mijn 43ste dat mijn lijf en geest aan het veranderen waren. En niet ten goede! Mijn ooit zo goede geheugen liet me in de steek, hetgeen me onzeker maakte in mijn werk als trainer/coach. (Ik ben vergeten hoe vaak ik de Alzheimer-test gedaan heb; gelukkig scoorde ik niet hoog genoeg om me echt zorgen te maken.) Blessures, vet op plekken waar het eerst niet zat, onrustig hartritme, etc. Een aardige lijst met fysieke klachten. Maar… gaandeweg ben ik steeds dichter bij mezelf gekomen en heb keuzes gemaakt waarvan ik voelde dat ze echt bij mij pasten.
Inmiddels ben ik halverwege de 50 en heb ik een eigen bedrijf opgestart, doe ik vooral werk waar ik echt blij van word en ben ik minder bang om fouten te maken, zodat ik volop kan genieten van de ontwikkelkansen die het leven me biedt. En dat zijn er gelukkig nog heel veel.
In mijn (studie)loopbaan heeft míjn hart altijd gelegen bij persoonlijke groei en communicatie. Na mijn doctoraal Bedrijfscommunicatie Letteren (1993) ging ik aan de slag als communicatietrainer, coach. teamcoach en auteur. Om mijn gereedschapskist te vergroten heb ik diverse opleidingen afgerond waar ik in mijn coaching praktijk graag gebruik van maak, zoals o.a. de opleidingen tot NLP master-practitioner, teamcoach, familieopsteller en ACT-coach.
In mijn coaching ben ik altijd op zoek naar wie jij bent in de kern en hoe je (weer) gebruik kan maken van die enorme krachtbron die in jou verscholen zit en wacht om bevrijd te worden. En best vaak zijn het juist die ‘vervelende’ overgangssymptomen die jou de weg willen wijzen naar een fijner leven.
Danielle Roozekrans
‘Ik herken mezelf gewoon niet meer’ was wat ik herhalend tegen mijn echtgenoot zei. Kort lontje, weinig energie, niet uit mijn woorden komen en vooral… ik miste mijn positiviteit. Na een grondige verkenning van alles wat er met de overgang te maken heeft, werd mijn (werk)leven iets draaglijker. Door kennis en ervaringsverhalen ben ik gaan experimenteren met wat er voor mij werkte in leefstijlaanpassingen.
In mijn coachpraktijk neem ik al die kennis mee om werkende vrouwen te ondersteunen in deze bepalende en transformerende levensfase. Naast de overgang spelen er vaak nog andere facetten mee, zoals bijvoorbeeld mantelzorg voor ouder wordende ouders, kinderen die het huis uit gaan, heroverweging werk, uitgestelde rouw of een veranderde relatie.
Dat kan maken dat het op het werk helemaal niet meer zo makkelijk gaat zoals je het misschien voorheen deed. En vraag je je af of je dit nog heel lang vol gaat houden. Met een 5-tal gesprekken kunnen we al veel bereiken. Met de juiste inzichten en aanpak ontstaat er weer overzicht en kom je weer in je kracht. Dat geeft rust, ruimte en richting en stelt jou in staat om keuzes te maken die er echt toe doen, voor jou!
Na een jarenlange carrière in management consultancy met voorliefde voor de veranderkundige aanpak in projecten, ben ik in 2012 zelfstandig coach geworden. Werkenden ondersteunen in persoonlijk leiderschap om prettiger te werken en daarmee een fijner mens te zijn voor jezelf en je omgeving.
In mijn coaching werk ik vanuit vertrouwen, rust en positieve psychologie. Pragmatisch en resultaatgericht, geen poespas. We onderzoeken waar het jou écht om gaat, welke patronen je hebt ontwikkeld en wat dienend gaat zijn voor jou om je werkleven weer met plezier en vitaliteit voort te zetten. Aandacht en tijd voor jezelf om te werken aan persoonlijke groei na misschien jarenlang ten dienste gestaan te hebben voor anderen. Het mag nu over jou gaan!
Helga van Geldrop
‘Mijn lichaam laat me in de steek’ was een gedachte die meerdere malen in mijn leven voorbij kwam. Ik was 41 jaar en liep in het prachtige Rome met een vriendin. We waren op een culturele, ontspannen en zonnige stedentrip waar ik enorm van kan genieten. Helaas lag de stress van een recente crisissituatie in mijn privéleven zwaar op mijn schouders. Mijn ontspanning was ver te zoeken. Plotseling werd ik midden op straat in Rome geconfronteerd met een hevige menstruatie. Een teken van de perimenopauze waar ik me toen nog niet bewust van was.
Stress situaties zijn niet te vermijden. Het leven komt zo nu en dan voorbij. Duidelijke stress is onmiddellijk voelbaar. Als een tijger die je achtervolgt. De meeste stress is veel subtieler, sluipt erin en kan heel veel invloed hebben op je overgangsklachten. Mijn lichaam liet me niet in de steek. Ik luisterde niet naar de signalen die het gaf. Overgangsklachten nodigen ons uit naar binnen te keren. Wat kan ik nu leren? Wat vraagt erom nu aangekeken te worden. Naar binnen keren en spanning tegenkomen kan confronterend zijn. Een steuntje in de rug is fijn. Dit is waar mijn coaching om draait. Laat je verrassen door het aankijken van je klachten. Ze blijken een wegwijzer naar een (veer-)krachtig leven.
Mijn motto: “Pak je regie en kom tot volle bloei, als een OverGangster”.
In mijn yogapraktijk PUUR nodig ik, vanaf de start in 2005, deelnemers uit om ook op de yogamat de ontmoeting met hunzelf aan te gaan. Als vanzelf werkte ik niet alleen fysiek, juist vanuit een holistische kijk. Wat je tegenkomt op de yogamat is een metafoor voor je leven. Daar startte mijn holistisch coachen.
Door het volgen van aanvullende coaching voor mezelf en training rondom holistisch coachen en de polyvagaal theorie heb ik me hierin verder gespecialiseerd. Een aantal jaren geleden kwam alles samen in de oprichting van OverGangsters, waarin ik lichaamsgericht werken combineer met holistisch coachen. Persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn leven. Nu ik zelf letterlijk en figuurlijk midden in mijn leven sta ben ik meer mezelf dan ooit. Dat gun ik iedere vrouw.
Jolène van der Steen
“Het leven wordt vooruit geleefd en achteruit begrepen”- Kierkegaard
Ruimte voor mezelf nodig hebben, slapeloze nachten met hartkloppingen, een scheiding, burn out, hevige bloedingen, snel overprikkeld, een kort lontje en twijfelen aan mijn baan (notabene als loopbaanadviseur).
Ik zie de fasen van de overgang helder terug in mijn eigen geschiedenis. Terwijl ik me gaandeweg werkelijk suf gezocht heb naar oorzaken, oplossingen, remedies. Ik had geen last van opvliegers of nachtelijk transpireren en mijn bloedingen wees de gynaecoloog niet toe aan de overgang…
Zo sta je dan op een verkeerd been. Ik miste toen de helikopterview. Het besef dat de overgang al begint voordat je het in de gaten hebt en zich niet per sé in die specifieke klachten uit, was achteraf een eyeopener. Had ik het maar geweten… Wat ik nu wel weet is dat het een transformerende fase is geweest.
Opgeleid als gezondheidswetenschapper. Na een carrière in de preventie werkte ik 20 jaar als loopbaanadviseur in grote organisaties. Waarvan 15 jaar bij het academisch ziekenhuis in Maastricht. Hoewel ik erg van mijn werk hield had ik meer balans nodig tussen werk en privé, én een rustige werkomgeving. Dat resulteerde in afscheid in 2018 en de opbouw van mijn eigen bedrijf.
Ik geef workshops en managementsessies in organisaties over de overgang, ik coach vrouwen rond deze fase met burn-out en loopbaanvraagstukken. Daarnaast geef ik pensioentraining, een mooie soms intense overgang naar weer een volgende levensfase. Als loopbaancoach ben ik zowel ruimdenkend als realistisch. Ik moedig je altijd aan je hart te volgen en daarbij je gezonde verstand te gebruiken. Balans is in deze fase extra belangrijk, leefstijl is daarom een onlosmakelijk onderdeel van mijn trajecten.
PS Misschien ken je een collega of iemand in je omgeving die hier mogelijk interesse in heeft, geef de link van deze pagina dan gerust door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.