Persoonlijk Coachtraject  

Alle aandacht voor jou

“Wat wil ik eigenlijk zelf, ik heb echt geen idee.”

“Mag het nu ook een keer over mij gaan!”

“Ik durf me niet meer te laten horen in vergaderingen, zo bang dat ik iets stoms zeg.”

“Talenten? Ik? Ik zou niet weten welke.”

“Ik ben zo ontzettend moe.”

“Het liefst zou ik me terugtrekken in een hutje op een verlaten eiland.”


Zomaar enkele uitspraken van vrouwen uit onze coaching praktijk. Hoe fijn is het om met iemand te kunnen spreken die luistert, de goede vragen stelt en je helpt om met kleine stapjes weer grip te krijgen op een leven dat jou meer werk- en levensplezier geeft.

In één-op-één-gesprekken gaan we samen op zoek naar manieren om balans te vinden in de driehoek van jezelf, je familie/vrienden en je werk. Het vertrekpunt ben jij zelf. Je krijgt inzicht in wat er met je lichaam gebeurt in deze fase. We onderzoeken de patronen/(kern)overtuigingen die je hebt ontwikkeld in je leven en in alle rollen die je inneemt; al dan niet behulpzaam. Samen nemen we je gedrag onder de loep en denken we na over wat je nodig hebt om beter voor jezelf te zorgen. Na het coachingtraject heb je meer inzicht in wat deze levensfase voor jou betekent en heb je concrete handvatten gekregen.

Hoe werkt het?

In 5 coachgesprekken gaan we met elkaar aan de slag en daarnaast heb je de beschikking over een online gids. De gesprekken duren een uur en kunnen fysiek en/of online plaatsvinden. We spreken elkaar al wandelend in de natuur, op je werkplek of in een gereserveerde ruimte bij één van de coachhuizen in Nederland. Het kan eventueel ook via Teams/Zoom.

We stellen samen de coachvraag vast en stemmen de aanpak af op je vraag. Diverse aanpakken zijn mogelijk vanuit de inzichten: NLP, systemisch werken, ACT, positieve psychologie. Tussen de coachgesprekken door kun je gebruikmaken van de ruime kennisbank van Menokracht, waarin je informatie vindt over de fase voor en na de menopauze, verhalen leest/hoort van vele vrouwen en ook oefeningen/opdrachten vindt die jou tussen de gesprekken door kunnen helpen.

Voorbeeld van vragen die centraal staan in de coaching sessies:

  • Waar loop je tegenaan in je werk?
  • Wat vind je misschien lastig om bespreekbaar te maken?
  • Waar krijg je energie van en waar niet meer van?
  • Wie ben je in de kern? Wat in jou wil (meer) gezien, gehoord, gevoeld worden en krijgt nu niet de aandacht die het verdient?
  • Welke strategieën/patronen heb je ontwikkeld die jou weghouden van je kern?
  • Wat vertelt jouw lichaam jou? Hoe kan je beter naar de signalen gaan luisteren?
  • Wat heb je nodig om kleine stappen (met groot impact) te zetten?
  • Hoe ga je nieuwe manieren vinden en je eigen maken om beter in balans te zijn?

Misschien klinken deze vragen nu nog wat abstract, wees gerust tijdens de coachgesprekken wordt alles duidelijk.

Speciaal voor vrouwen die weer grip willen krijgen op een leven dat haar meer werk- en levensplezier geeft.

Inschrijven of vragen? 

Wil je weer grip krijgen op je leven en weer kunnen genieten? Wil je de overgang, of liever spreken we van de menotransformatie, gaan zien als een bewuste transformatiefase die meer recht doet aan wie je bent en wat je werkelijk wilt? Of heb je eerst nog wat vragen? Neem dan vooral contact met ons op via team@menokracht.nl.

Maak kennis met onze coaches 

Nicole Pas

‘Het kan toch niet zo zijn dat de overgang er alleen maar is om vrouwen te plagen of zelfs te teisteren?’ Tijdens een wandeling met mijn hond stelde ik mezelf die vraag en dat startte een zoektocht naar de mooie kanten van de overgang. Jawel, die zijn er zeker! Meteen werd me duidelijk wat mijn gedroomde rol is in deze fase: vrouwen begeleiden in dit transformatieproces.

Ikzelf merkte rond mijn 43ste dat mijn lijf en geest aan het veranderen waren. En niet ten goede! Mijn ooit zo goede geheugen liet me in de steek, hetgeen me onzeker maakte in mijn werk als trainer/coach. (Ik ben vergeten hoe vaak ik de Alzheimer-test gedaan heb; gelukkig scoorde ik niet hoog genoeg om me echt zorgen te maken.) Blessures, vet op plekken waar het eerst niet zat, onrustig hartritme, etc. Een aardige lijst met fysieke klachten. Maar… gaandeweg ben ik steeds dichter bij mezelf gekomen en heb keuzes gemaakt waarvan ik voelde dat ze echt bij mij pasten.

foto profiel Nicole

Inmiddels ben ik halverwege de 50 en heb ik een eigen bedrijf opgestart, doe ik vooral werk waar ik echt blij van word en ben ik minder bang om fouten te maken, zodat ik volop kan genieten van de ontwikkelkansen die het leven me biedt. En dat zijn er gelukkig nog heel veel.

In mijn (studie)loopbaan heeft míjn hart altijd gelegen bij persoonlijke groei en communicatie. Na mijn doctoraal Bedrijfscommunicatie Letteren (1993) ging ik aan de slag als communicatietrainer, coach. teamcoach en auteur. Om mijn gereedschapskist te vergroten heb ik diverse opleidingen afgerond waar ik in mijn coaching praktijk graag gebruik van maak, zoals o.a. de opleidingen tot NLP master-practitioner, teamcoach, familieopsteller en ACT-coach.

In mijn coaching ben ik altijd op zoek naar wie jij bent in de kern en hoe je (weer) gebruik kan maken van die enorme krachtbron die in jou verscholen zit en wacht om bevrijd te worden. En best vaak zijn het juist die ‘vervelende’ overgangssymptomen die jou de weg willen wijzen naar een fijner leven.

Danielle Roozekrans

‘Ik herken mezelf gewoon niet meer’ was wat ik herhalend tegen mijn echtgenoot zei. Kort lontje, weinig energie, niet uit mijn woorden komen en vooral… ik miste mijn positiviteit. Na een grondige verkenning van alles wat er met de overgang te maken heeft, werd mijn (werk)leven iets draaglijker. Door kennis en ervaringsverhalen ben ik gaan experimenteren met wat er voor mij werkte in leefstijlaanpassingen. 

In mijn coachpraktijk neem ik al die kennis mee om werkende vrouwen te ondersteunen in deze bepalende en transformerende levensfase. Naast de overgang spelen er vaak nog andere facetten mee, zoals bijvoorbeeld mantelzorg voor ouder wordende ouders, kinderen die het huis uit gaan, heroverweging werk, uitgestelde rouw of een veranderde relatie.

Dat kan maken dat het op het werk helemaal niet meer zo makkelijk gaat zoals je het misschien voorheen deed. En vraag je je af of je dit nog heel lang vol gaat houden. Met een 5-tal gesprekken kunnen we al veel bereiken. Met de juiste inzichten en aanpak ontstaat er weer overzicht en kom je weer in je kracht. Dat geeft rust, ruimte en richting en stelt jou in staat om keuzes te maken die er echt toe doen, voor jou!  

Na een jarenlange carrière in management consultancy met voorliefde voor de veranderkundige aanpak in projecten, ben ik in 2012 zelfstandig coach geworden. Werkenden ondersteunen in persoonlijk leiderschap om prettiger te werken en daarmee een fijner mens te zijn voor jezelf en je omgeving. In mijn coaching werk ik vanuit vertrouwen, rust en positieve psychologie. Pragmatisch en resultaatgericht, geen poespas. We onderzoeken waar het jou écht om gaat, welke patronen je hebt ontwikkeld en wat dienend gaat zijn voor jou om je werkleven weer met plezier en vitaliteit voort te zetten. Aandacht en tijd voor jezelf om te werken aan persoonlijke groei na misschien jarenlang ten dienste gestaan te hebben voor anderen. Het mag nu over jou gaan!

PS Misschien ken je een collega of iemand in je omgeving die hier mogelijk interesse in heeft, geef de link van deze pagina dan gerust door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.