Online introductiecollege Overgang & Werk

“De overgang is eigenlijk heel gewoon”

De overgang, waarom hebben we het hier over? Laten we eens beginnen met een paar interessante gegevens. En bedenk dan gelijk dat achter die percentages een groot aantal vrouwen schuil gaat. Misschien jij ook wel? 
 
  • 80% van de vrouwen in de overgang, ervaart in meer of mindere mate klachten van de overgang;
  • Overgangsklachten worden vaak niet herkend en verward met klachten van depressieve aard of burn-out;
  • 33% van de 55-plus-vrouwen is ook nog eens mantelzorger;*
  • 55% van de vrouwen merkt dat het werk lijdt onder de overgang.**
*Bron: PRATEN OVER DE OVERGANG TABOE OP WERK: ‘IK HEB VEERTIG OPVLIEGERS PER DAG’ | HET PAROOL
**Bron: CBS/TNO: VERDIEPEND ONDERZOEK NEA INZAKE OVERGANG EN WERK 20 MEI 2022


Breinmist, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, opvliegers, slaapproblemen

Een kleine greep uit de symptomen waar vrouwen in de overgang mee kunnen worstelen. Misschien weet je niet zeker of je in de overgang bent, maar je bent 40+ en merkt wel dat er iets veranderd is. Feit is dat veel vrouwen niet weten dat ze in de overgang zijn. Dit online introductiecollege ‘Overgang & Werk’ is bedoelt voor jou als je meer wilt weten over de overgang en wat daar allemaal bij komt kijken. We gaan vooral ook in op wat de invloed is van de overgang op het werk en hoe je hier op een goede manier mee kunt omgaan. En natuurlijk ook op je leven buiten het werk.

Aparte sessies voor HR, leidinggevenden en coaches

En ben je jonger of ben je een man en werk je met vrouwen van rond de 40, ook dan nodigen we je van harte uit om online aan te schuiven. Voor HR, leidinggevenden en coaches hebben we aparte sessies gepland. Klik HIER voor meer informatie over de sessies voor HR, leidinggevenden en coaches. Laten we met elkaar het taboe doorbreken en de ongemakkelijkheid trotseren om de overgang een onderwerp te laten zijn waarover gesproken mag worden.

Waarom zou je deelnemen?

Omdat we merken dat veel vrouwen zich alleen voelen in deze fase. Veel vrouwen weten te weinig over de overgang. Sommige vrouwen zijn onnodig ongerust. Door je te laten informeren en erover te praten gaan vrouwen van alles herkennen en merken ze dat de overgang eigenlijk heel gewoon is.

De overgang is een bijzondere levensfase en geen ziekte, maar de klachten die hiermee gepaard gaan, kunnen wel impact hebben op het functioneren. Weten wat de overgang is en welke klachten hier wel en niet bij horen is voor velen een eyeopener. We horen vrouwen na afloop vaak zeggen: “Dit had ik veel eerder willen weten. Ik ben gelukkig niet gek, maar gewoon in de overgang”.

Doe je mee?

Er zijn in totaal 5 sessies en je bent van harte welkom bij een van deze sessies. Je kunt je aanmelden door op de datum van jouw keuze te klikken. Is de sessie volgeboekt, probeer dan een andere datum. Per sessie kunnen er zo’n 75 personen deelnemen, dus meld je snel aan!

Over ons

Wij, Marieke Schurink en Miranda Domburg, zijn founder van Menokracht en hebben al vele jaren ervaring met het voeren van gesprekken, begeleiden van sessies en met de onderwerpen overgang en inzetbaarheid. Zowel met de vrouwen zelf als met leidinggevenden, HR en verzuimprofessionals. Daarnaast begeleiden wij samen met ons team, professionals die de overgang een plek willen geven in hun eigen werk en vakgebied. Mocht je alvast kennis willen maken met ons, bezoek dan eens: menokracht.nl.

PS Misschien ken je een collega die mogelijk interesse heeft in een van de sessies, geef de link van deze pagina dan vooral door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.