workshop
de menotransformatie in de werkpraktijk

Workshop De menotransformatie in de werkpraktijk

Leer op een leuke manier meer over de overgang en de uitdagingen en kansen die bij deze menotransformatie horen, én hoe je hierover het gesprek kunt voeren op de werkvloer en natuurlijk ook in je privé omgeving.

In deze interactieve workshop krijg je voorlichting over wat er nou allemaal gebeurt in deze levensfase, welke impact dat kan hebben en hoe je hier op een goede manier mee kunt omgaan. Zowel de vrouw zelf als ook de collega’s, leidinggevenden en andere professionals binnen de organisatie. Vervolgens gaan we op een luchtige en effectieve manier met elkaar aan de slag hoe je het gesprek hierover kunt voeren, zodat er geen taboe of ongemak meer op rust. 

Waarom zou je deelnemen?

Laten we eerst eens wat uitspraken bekijken:

“Voorheen kon ik al die ballen wel in de lucht houden, maar tegenwoordig lukt het me niet meer. Frustrerend, want eigenlijk is er niets veranderd.”

“En voordat je over de overgang begint, daar doe ik niet aan.”

“Soms denk ik dat ik mijn collega’s in de weg zit.”

“Mijn hoofd lijkt wel een vergiet, ik kan niet op woorden komen, vergeet afspraken, heb moeite met stukken lezen en concentreren. Zou ik overspannen zijn?” 

“Ik kan nu bepaalde werkzaamheden makkelijker uitvoeren. Ik ken mijn kwaliteiten beter.”

“Ik denk nu meer na over de laatste fase. Hoe ga ik de komende 10 jaar invullen?”

Dergelijke uitspraken horen we vaak en niet geheel toevallig van vrouwen van 40+. Misschien lijkt het alsof er niet zo veel veranderd is, toch kan dit een duidelijk signaal zijn dat je de menotransformatie induikt. Een boeiende levensfase, die gepaard gaat met hormonale schommelingen die kunnen zorgen voor disbalans. Voor veel vrouwen heeft de overgang een behoorlijke invloed op het leven. En dus ook op het werk. 

De medewerker die al jaren met plezier naar haar werk gaat. Zij die altijd goed functioneert. Valt het je op dat er ineens een verandering plaatsvindt? Niet zo gek als je bedenkt dat 80% van de vrouwen in deze levensfase ongemak of klachten heeft van de overgangssymptomen en 55% aangeeft dat dit invloed heeft op haar functioneren op het werk.

Alleen maar kommer en kwel? Gelukkig niet! 

De overgang is onderdeel van de menotransformatie, en je ziet dat vrouwen die al wat verder in deze fase zijn meer ruimte hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze kunnen vaak beter hun grenzen aangeven en wat ze oorspronkelijk dreef in het werk, kan nu best eens anders zijn. Goed om te weten hoe dit zit en – even zakelijk – hoe je het arbeidspotentieel van deze vrouwen kunt benutten!

 

Wat mag je verwachten van de workshop?

Wat betreft de praktische kant, bieden we deze workshop aan op locatie bij de organisatie. Het doel van de sessie is om de deelnemers voor te lichten over de overgang in combinatie met het werk, zodat de deelnemers dit kunnen herkennen en erkennen en met elkaar in gesprek kunnen gaan en/of tot actie kunnen overgaan.

Een mooie bijvangst is dat we door met elkaar hierover in gesprek te gaan het thema normaliseren en hiermee een stuk taboe wordt doorbroken. 

De workshop bestaat uit:

  • een sessie van 1,5 – 2 uur op locatie
  • een exemplaar van het card deck ‘Ontdek de kracht van de menotransformatie’
  • tekst en beeldmateriaal t.b.v. de aankondiging
  • na afloop ontvangen de deelnemers een link naar de hand-out, een werkboekje + wat ondersteunend materiaal

Deze workshop bieden we voor de gehele organisatie, dus vrouwelijke medewerkers van 40+, leidinggevenden, collega’s, HR en andere professionals die werkzaam zijn binnen de organisatie zijn welkom om aan te sluiten. Als er een specifieke doelgroep is, dan passen we het programma daar op aan.