Spelregels deelname Besloten Menokracht Facebookgroep

Deze besloten groep is alleen bedoelt voor vrouwen die in de overgang zitten, voor vrouwen die in de overgang hebben gezeten of vrouwen die binnenkort de overgang gerelateerde leeftijd bereiken.

Doel van deze groep = verhalen delen

Ons doel is om een makkelijk te benaderen plek te creëren waar vrouwen welkom zijn. Het is een plek waar iedere vrouw haar verhaal kan delen. Het is een plek waar je elkaar kunt ondersteunen of tips kunt geven. Het is een plek waar wij onze verhalen zullen plaatsen. Verhalen die komen vanuit de interviews die wij houden. Verhalen uit de rubriek ‘Schrijf Alice’. De bindende factor is de verhalen die we met elkaar kunnen delen.

Waarom al die verhalen? Wij zien de kracht van verhalen:

 • Verhalen zijn informatief.
 • Verhalen bevatten vaak waardevolle en beproefde tips.
 • Verhalen werken vaak helend.
 • Verhalen lezen is een feest van herkenning.

Verhalen kunnen gedeeld worden door ze op te schrijven. Door er een filmpje over te maken. Door een plaatje of tekening te tonen. Door live te gaan binnen de besloten groep. Jij kiest zelf de vorm.

Het grotere doel is natuurlijk dat we iedere vrouw op een prettige manier in contact willen laten komen met de overgang. En dat jullie gaandeweg geïnformeerd worden, zodat je beter weet wat de overgang is of wat je kunt verwachten. Binnen onze Menokracht Academie bieden we veel meer content dan alleen de verhalen. Mocht je interesse hebben in de Menokracht Academie laat het ons dan weten via team@menokracht.nl.

In de besloten Facebookgroep kun je zelf je verhaal kwijt en dat kan kwetsbaar voelen. Daarom hebben we duidelijke regels opgesteld. We vragen je respect te hebben voor deze regels.

Aanmelding Besloten Facebookgroep

Bij de aanmelding word je een paar vragen voorgelegd. Je moet deze vragen beantwoorden om toegelaten te kunnen worden. De beheerder van de betreffend Facebookgroep besluit of je toegelaten wordt.

De vragen zijn:

1          Wat hoop je te halen uit de besloten Facebookgroep?

2          Wat kom je brengen in de besloten Facebookgroep?

Door lid te worden van de Facebookgroep verklaar je je akkoord met de spelregels.

Wat is niet toegestaan in de Facebookgroep?

 • Beledigen, kwetsen, bedreigen en provoceren
 • Discriminatie en racisme
 • Reclame en spam
 • Openbaar maken van persoonlijke gegevens van derden
 • Links naar commerciële websites
 • Kritiek op personen die zich niet kunnen verdedigen en/of geen lid zijn van de Facebookgroep
 • Het plaatsen van berichten over inzamelingsacties

Tips

 • Respecteer de mening van anderen
 • Plaats geen berichten met uitsluitend hoofdletters
 • Houd je bij het onderwerp: ‘jouw verhaal rondom overgang en menopauze’
 • De geplaatste informatie is openbaar binnen de groep en dus voor alle leden toegankelijk. Wees voorzichtig met je uitspraken en houd persoonlijke gegevens als huisadres en telefoonnummer voor jezelf. Bedenk dat je berichten nog jaren terug te vinden zijn op het internet
 • Heb je een opmerkingen over de groep of suggesties voor verbetering van de groep? Zet dit niet in de groep, maar stuur dan een persoonlijk bericht aan één van de beheerders

De beheerder controleert de inhoud van de Facebookgroep achteraf en behoudt het recht om bijdragen te verwijderen of aan te passen. De beheerder behoudt het recht nieuwe leden voor de Facebookgroep te weigeren en bestaande leden te verwijderen als daar een aanleiding voor is.

Op deze manier zorgen we met elkaar voor een prettige en vertrouwde omgeving waar je in alle vrijheid je verhaal mag delen.

Hoe werkt aanmelden?

In de mail die je hebt ontvangen, vind je de link naar de besloten Menokracht Facebookgroep. Wanneer je op de link klikt en bent aangemeld bij Facebook, ga je direct naar de juiste pagina. Zie afbeelding links. 

Om de veiligheid binnen de groep zoveel mogelijk te kunnen waarborgen, hebben we een extra stapje ingebouwd. Klik op de blauwe knop ‘Vragen beantwoorden’. Je moet deze vragen beantwoorden om toegelaten te kunnen worden. Zie afbeelding rechts.

Door lid te worden van de Facebookgroep verklaar je je akkoord met de spelregels die je hierboven hebt kunnen lezen.

Ervaar je problemen met aanmelden, stuur dan een berichtje naar team@menokracht.nl.