Header week van de overgang 2024

De Week van de Overgang 2024

De week van de overgang is dit jaar van maandag 8 t/m zondag 14 april. Menokracht biedt jouw organisatie de kans om voor dit hele jaar voldoende activiteiten aan te bieden op het gebied van overgang & werk. Het voordeel is dat jij dan alles rond hebt en je tijd aan iets anders kunt besteden. Wil je eenvoudig en op een leuke manier dit thema aandacht geven in jouw organisatie? Lees verder!

De week van de overgang is al dichtbij. Wil jij hier iets mee in jouw organisatie en ben je nog aan het overdenken wat precies? Of ontbreekt het je aan tijd om hiermee aan de slag te gaan? Dan hebben wij een prachtige oplossing. Simpel, laagdrempelig, voor de hele organisatie zichtbaar en niet kostbaar.

We weten dat organisaties, managers en ook medewerkers druk zijn en dat het ondoenlijk is om alle thema’s voor te schotelen. Mocht je het gevoel hebben dat de ‘overgang’ aandacht verdient in jouw organisatie, dan hebben wij een mooie oplossing in handen…

Start simpel met het introduceren en borgen van het thema overgang in jouw organisatie. Vanuit eigen regie en met aandacht voor jullie organisatie-DNA.

Je zit snor voor 2024

We krijgen vaak de vraag: ‘hoe introduceer ik de overgang in mijn organisatie, wat moet ik vertellen en hoe doe ik dat?’ 

Het is voor veel organisaties een redelijk nieuw thema en er rust vaak toch enige lading op. Sinds 2020 ondersteunen we, online en/of op locatie, organisaties met deze vragen. Het komt er meestal op neer dat wij de vrouwelijke medewerkers, leidinggevenden, coaches, inzetbaarheidsexperts en HR-leden te woord staan, voorlichten en inspireren.

Maar wat zou er gebeuren als wij het zo inrichten dat jullie dat zelf in de organisatie kunnen oppakken? Dat jullie vanuit eigen regie en vanuit jullie eigen DNA dit zelf kunnen regelen. Zonder afhankelijk te zijn van een derde partij. Met een beetje inzet en goede wil bleek dit een goed concept. Organisaties waren blij met die eigen regie en, zo bleek, er zijn intern veel professionals die zich graag inzetten voor dit thema.

Begrip voor de overgang begint met bewustwording

Wij hebben een compleet en aantrekkelijk WEEK VAN DE OVERGANG PAKKET gemaakt dat volledig gericht is op het thema ‘overgang & werk’. Speciaal voor organisaties die zien dat dit thema thuishoort op de agenda en graag ontzorgd willen worden. We weten uit onderzoek dat BEGRIP voor de overgang op de werkvloer een eerste behoefte is van veel vrouwen die dit doormaken.

Begrip voor de overgang begint met bewustwording. Snappen wat het betekent en wat de impact hiervan kan zijn is hierbij essentieel. De overgang is ook een onderwerp dat wat meer aandacht nodig heeft. Voor de vrouwen zelf, maar ook voor de omgeving. Het wordt als intiem ervaren, of er is weinig beeld bij en soms wordt het weggezet als onzin. Best lastig om dan de communicatielijnen open te houden en het gesprek hierover aan te gaan.

 

Wat kun je met het WEEK VAN DE OVERGANG pakket?

Het pakket bestaat uit het Menokracht Introductiepakket, een live online introductiecollege én een vijfdaagse communicatieroute die je in de week van de overgang kunt inzetten.

Met de materialen in dit pakket start je heel eenvoudig de communicatie rondom de overgang, bijvoorbeeld middels de posters, posts en flyers. Voor de medewerkers die verdieping zoeken is er een introductiefilmpje, verhalen uit de praktijk, verschillende podcasts met vrouwen en met (medische) professionals, ontspanningsoefeningen, werkbladen, documenten over o.a. de invloed van stress en ontspanning op de overgang, hoe zit het met hormoonsuppletie, etc.

Verder vind je documenten die kunnen ondersteunen bij het bepalen van beleid richting een overgangsvriendelijk werkklimaat en om het gesprek aan te gaan met de bedrijfsarts. Er zit veel in, teveel om hier op te noemen. En in ieder geval ruim voldoende om de overgang te introduceren in de organisatie, verdieping te bieden en het thema te borgen.

Naast de digitale materialen die ook goed geplaatst kunnen worden in een vitaliteitsdashboard, wordt ook de card deck ‘Menokracht, ontdek de kracht van de menotransformatie’ geleverd met vragen. Dit card deck kan worden gebruikt om in een groepje/team het gesprek met elkaar te voeren over de overgang; of liever spreken we van de menotransformatie. Het is ook denkbaar dat vrouwen met de vragen zelfstandig of met een coach aan de slag gaan. In het card deck is een boekje bijgesloten waarin verschillende spelvarianten worden uitgelegd.


Live online introductiecollege
 

Na aanschaf van het pakket plannen we een datum voor het online introductiecollege Overgang & Werk, zodat je de aankondiging hiervoor kunt meenemen in de communicatieroute. Tijdens dit online college vertellen we over de overgang en wat daar allemaal bij kan komen kijken en hoe je hiermee kunt omgaan, privé en in het werk. Verder gaan we ook in op de mooie kanten van de menotransformatie, want die zijn er zeker ook! En kunnen de deelnemers hun vragen kwijt.


bonus voor de week van de overgang!

Om het jullie als organisatie nog gemakkelijker te maken hebben we een ROUTE uitgestippeld uit het materiaal om gedurende VIJF dagen van de week een KRACHTIGE BOODSCHAP uit te zenden vanuit de organisatie. De vijfdaagse communicatieroute overgang & werk. Daar zit een duidelijke opbouw in. Na die week weten de medewerkers dat jullie als organisatie aandacht hebben voor de overgang en kun je gelijk de aankondiging van het online introductiecollege lanceren. In de weken en maanden daarna kun je binnen de organisatie diverse activiteiten optuigen, denk aan bijeenkomsten, keukentafelgesprekken en workshops, waarbij je altijd kunt putten uit het introductiepakket. Aan jou de keuze hoe je dit wilt inzetten.

Deze week van de overgang willen en kunnen wij graag voor jouw organisatie faciliteren. Dat is ons BONUS aanbod dat je ontvangt bij aanschaf van het Week van de Overgang Pakket.

 
Tarief Week van de overgang pakket + bonus


Het tarief voor het Week van de Overgang Pakket, inclusief introductiepakket en online introductiecollege bedraagt
995,- euro, exclusief btw (normaal tarief is 1.192,- euro, exclusief btw). Organisaties die het pakket bestellen vóór de Week van de Overgang krijgen de bonus De vijfdaagse communicatieroute overgang & werk erbij. Wij beloven dat het niet ingewikkeld is, iedereen kan hier vlot mee uit de voeten.

Bestellen?

Wil jij tijdens de week van de overgang ook aandacht besteden aan dit thema in jouw organisatie, en vind je het prettig of gemakkelijk om hierin ondersteund te worden, dan is het Week van de Overgang Pakket ideaal. Komt de week van de overgang te vroeg, dan kun je dit materiaal natuurlijk ook op een ander moment inzetten. Na het bestellen ontvang je van ons de inloggegevens waarmee je direct toegang hebt tot al het materiaal. Het online introductiecollege kun je tot en met oktober inplannen en hiervoor maken we een afspraak wanneer dit het beste past in jouw organisatie. Dan kun je gelijk het andere belangrijke inhaakmoment afvinken, Wereld Menopauze Dag op 18 oktober. Hiervoor ontvang je ook een mooie post.

Met deze actie – die verder reikt dan de week van de overgang – heb jij je jaarplanning op het gebied van overgang & werk helemaal rond. 

Eerst nog wat vragen? Stuur dan een berichtje naar team@menokracht.nl.

Feiten en cijfers

We weten dat het werkvermogen bij vrouwen met overgangsklachten lager uitvalt en dat een deel van het verzuim er door veroorzaakt wordt. Maar wat we vooral weten is dat de kosten van presenteïsme (wel aanwezig op werk maar minder productief) nog hoger uitvallen

Misschien wil jij weten hoe het zit met de cijfers. Dat kan je wellicht ondersteunen in het motiveren van je collega’s of bestuurders. Klik op de afbeelding hiernaast voor het bekijken van de factsheet van TNO/CBS.

 

 

PS Misschien ken je een collega of iemand in je omgeving die hier mogelijk interesse in heeft, geef de link van deze pagina dan gerust door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.