MP module 1 – introductie in de overgang

Welkom bij de eerste module!

Je hebt net de kick-off gehad en misschien duizelt het nog wat na. Alvorens gelijk naar de inhoud te gaan is het goed om nog even stil te staan bij je doel. Wat is de reden dat je deelneemt aan dit programma? Wat hoop je te bereiken? Gun jezelf de tijd om ‘dat wat je hoopt te bereiken’ concreet te maken en verder uit te werken. Hoe concreter je idee is uitgewerkt, des te makkelijker kun je dit communiceren naar je omgeving en je doelgroep.

Uitwerken kan op verschillende manieren, de een vindt het fijn om met iemand te sparren (al eens gedacht aan een buddy?), de ander gaat na een meditatie flowschrijven of maakt graag een vision board. Kies de vorm die bij je past. We hebben een werkblad gemaakt waarop je heel overzichtelijk je plan en actiepunten kunt noteren. Dit document kun je onderaan deze pagina downloaden. Het gaat erom dat JIJ weet waar je aan wilt werken, jouw plan.

Introductie in de overgang

Dan nu naar de inhoud. In dit eerste deel behandelen we de basis, want hoe werkt nou ons vrouwenlichaam? Hoe werken de hormonen? Waarom ontstaat er een overgang? En wat is eigenlijk de menopauze? In deze module komen verschillende specialisten aan bod, zoals: gynaecologen Barbara Havenith, Wilma Smit en Pauline Ottervanger. Interessant om dit vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.

Verder vind je een aantal publicaties, waaronder een recent onderzoek van het RIVM en CBS/TNO en een analyse van het onderzoek dat wij een aantal jaar geleden hebben gehouden rondom overgang en werk, zodat je inzicht krijgt in wat vrouwen ervaren, hoe zij hiermee omgaan en waar zij behoefte aan hebben.

Heb je weinig tijd?

Hoewel we ons best hebben gedaan je niet te overspoelen met informatie, kunnen we het ons voorstellen dat alle informatie doornemen nogal tijdrovend is. Mocht dit ook bij jou het geval zijn, begin dan met de leerdoelen, dan krijg je al een goed beeld van wat je kunt leren in deze module. Vervolgens adviseren we je te starten met de eerste twee onderdelen en bijvoorbeeld de factsheet van TNO en onze eigen analyse in het onderdeel onderzoek. De online omgeving is het komende halfjaar voor jou toegankelijk, dus je hebt nog volop de gelegenheid om op een later moment de achtergrondinformatie tot je te nemen.

Heb je tussentijds vragen, laat het ons weten via team@menokracht.nl.

Dan rest ons je heel veel plezier en mooie inzichten te wensen!

Marieke en Miranda

PS Informatie uit onze publicaties mag worden overgenomen onder bronvermelding: Menokracht, de titel van de publicatie en het jaar van uitgave.  


Download

Klik op de afbeelding om het werkblad te downloaden.


Niet Ingeschreven
Deze cursus is momenteel gesloten

Programma Includes

  • 4 Modules