Uitnodiging webinar Overgang en Werk

Uitnodiging inspiratiewebinar, inclusief een live interview met een collega

Op dinsdagmiddag 19 november van 15.30 – 17.00 uur bieden we jou en je collega’s een inspiratiewebinar over de combinatie Overgang en Werk. Miranda Domburg van Menokracht neemt je mee in de wereld van de menotransformatie. Zij legt uit wat de overgang is, welke symptomen erbij kunnen horen en wat de mogelijke impact hiervan is op het werk en hoe je hiermee kunt omgaan. Wat kun je zelf doen en bij wie kun je terecht als je wat ondersteuning nodig hebt. Het laatste halfuur is er volop gelegenheid om je vragen te stellen en nog even met elkaar door te praten.

Weet je genoeg en wil je je gelijk aanmelden, klik dan op onderstaande button. Liever eerst wat meer informatie, lees dan gerust nog even door.

De overgang, waarom hebben we het hier over?

Laten we eens beginnen met een paar interessante gegevens. En bedenk dan gelijk dat achter die percentages een groot aantal vrouwen schuil gaat. Misschien jij ook wel? 

  • 1 : 100 vrouwen is jonger dan 40 als zij in de overgang komt;
  • 80% van de vrouwen in de overgang, ervaart in meer of mindere mate ongemak of klachten van de overgang;
  • Overgangsklachten worden vaak niet herkend en verward met klachten van depressieve aard of burn-out;
  • 33% van de 55-plus-vrouwen is ook nog eens mantelzorger;*
  • 55% van de vrouwen merkt dat het werk lijdt onder de overgang.**
*Bron: PRATEN OVER DE OVERGANG TABOE OP WERK: ‘IK HEB VEERTIG OPVLIEGERS PER DAG’ | HET PAROOL
**Bron: CBS/TNO: VERDIEPEND ONDERZOEK NEA INZAKE OVERGANG EN WERK 20 MEI 2022


Breinmist, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, opvliegers, slaapproblemen

Een kleine greep uit de symptomen waar vrouwen in de overgang mee kunnen worstelen. Misschien weet je niet zeker of je in de overgang bent, maar je bent rond de 40 jaar en merkt wel dat er iets veranderd is. Feit is dat veel vrouwen niet weten dat ze in de overgang zijn. Dit webinar over de combinatie Overgang & Werk is bedoelt voor jou als je meer wilt weten over de overgang en wat daar allemaal bij komt kijken. We gaan vooral ook in op wat de invloed is van de overgang op het werk en hoe je hier op een goede manier mee kunt omgaan. En natuurlijk ook op je leven buiten het werk.

En ben je jonger of ben je een man en werk je met vrouwen van rond de 40, ook dan nodigen we je van harte uit om online aan te schuiven. Laten we met elkaar het taboe doorbreken en de ongemakkelijkheid trotseren om de overgang een onderwerp te laten zijn waarover gesproken mag worden.

Overgang, alleen maar kommer en kwel? Zeker niet! 

De overgang is een transformatiefase en heeft ook veel mooie en positieve kanten. Je ziet dat vrouwen met een zetje van de overgang vaak beter voor zichzelf gaan zorgen. Ze maken zich minder snel druk en kunnen beter relativeren. Ze hebben veel kennis en ervaring en zijn hiermee waardevolle krachten en mentoren voor de jongere collega’s.

Waarom zou je deelnemen?

Omdat we merken dat veel vrouwen zich alleen voelen in deze fase. Veel vrouwen – en ook hun omgeving – weten te weinig over de overgang. Sommige vrouwen zijn onnodig ongerust of zitten soms ten onrechte thuis met een burn-out. Door je te laten informeren en erover te praten gaan vrouwen van alles herkennen en merken ze dat de overgang eigenlijk heel gewoon is. En ook van leidinggevenden horen we dat ze blij zijn met de kennis en nu beter snappen hoe de overgang in elkaar zit en vallen puzzelstukjes op zijn plaats.

De overgang is een bijzondere levensfase en geen ziekte, maar de symptomen die hiermee gepaard gaan, kunnen wel impact hebben op het functioneren. Weten wat de overgang is en welke klachten hier wel en niet bij horen is voor velen een eyeopener. We horen vrouwen na afloop vaak zeggen: “Dit had ik veel eerder willen weten. Ik ben gelukkig niet gek, maar gewoon in de overgang”.

Ben je erbij?

Het webinar wordt op dinsdag 19 november gegeven via Zoom. We starten om 15.30 uur en ronden om 17.00 uur af. In het laatste halfuurtje kun je al je vragen kwijt en is er gelegenheid om nog even met elkaar in gesprek te gaan. Leuk als je erbij bent!

Klik op de onderstaande button om je aan te melden.

Over de begeleider

Miranda is oprichter van Menokracht en zij heeft ruime ervaring met het voeren van gesprekken, begeleiden van sessies en met de onderwerpen overgang en inzetbaarheid. Zowel met de vrouwen zelf als met leidinggevenden, HR en verzuimprofessionals. 

Daarnaast begeleidt zij professionals die de overgang een plek willen geven in hun eigen werk en vakgebied en houdt zij zich bezig met het thema ‘verandering, rouw en verlies’. Haar doel is om de overgang een normaal onderwerp te laten zijn waarover thuis en op werk gewoon gesproken kan worden. 

Haar motto is: “Soms lukt iets niet (meer) op de manier waarop je het oorspronkelijk had bedacht. Kijk dan, eventueel samen, naar wat er wel kan en bedenk wat en wie heb je nodig om het voor elkaar te krijgen.”

Miranda Domburg-Ouwerkerk

PS Misschien ken je een collega die mogelijk interesse heeft in deze sessie, geef de link van deze pagina dan vooral door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.