Dag 13

Losschudden


Welkom bij dag 13 van onze adventsreis
 

Vandaag gaan we stress letterlijk van ons afschudden. Herken je dat instinctieve gedrag bij (huis-)dieren wanneer ze gestrest zijn? Ze schudden het gewoon van zich af. En weet je wat? Wij kunnen dat ook!

Terug in de rust- en herstelmodus

Wanneer we stress ervaren, staat ons lichaam op scherp voor actie – vechten of vluchten. Meestal doen we geen van beide, simpelweg omdat we niet meer aangevallen worden of hoeven te vluchten voor een tijger. Ons lichaam blijft dan in die actiestand hangen, waardoor onder andere je hartslag verhoogt blijft en je buikorganen op non-actief blijven.

Om dat te voorkomen is losschudden een prachtige oefening om regelmatig te doen. Hiermee nodigen we ons lichaam uit om terug in de rust- en herstelmodus te komen. Of we ons nou bewust zijn van de stress of niet. 
Na een goede sessie schudden, kun je als het ware met een frisse start verder. En hoe toepasselijk, vandaag is het nieuwe maan – een symbool voor nieuw begin.

Schud alles van je af, begin met een schone lei en sta open voor nieuwe mogelijkheden. Denk terug aan dag 4, waar je een intentie zette voor de dag. Morgen, tijdens de yoga nidra, krijg je de kans om opnieuw een zaadje te planten voor de komende tijd. 

Weet je al welk zaadje je tot bloei wilt brengen? 🌱

Losschudden 

De oefening duurt maar een paar minuutjes en naast dat het goed is voor het verlagen van de cortisol in je lijf, voel je je daarna ook lekkerder in je vel zitten. Dus onze tip: doe deze oefening als je een stressvol moment hebt gehad en/of merkt dat je lijf gespannen is.

Zet de video aan en laten we meteen samen meedoen!

 

Herinnering: live mini-retraite morgen van 21.00 – 21.30 uur

Op de 14e dag van de adventskalender begeleidt Helga je in een halfuurtje naar diepe ontspanning. Reserveer donderdag 14 december van 21.00-21.30 uur. Meer dan gemakkelijk zittende kleding, een rustige plek waar je even ongestoord bent en een comfortabele ondergrond heb je niet nodig. Cocoon je mee?