Dag 2

Zelfzorg recept


Welkom bij dag 2 van onze adventsreis
 

Vandaag ga je aan de slag met (de voorbereiding) van het recept “bodylotion mini’s op maat’. Dit recept richt zich helemaal op zelfzorg en ontspanning. Dus mocht je denken: “hier heb ik geen tijd voor”, dan juist is het waardevol om hiermee van start te gaan. Ook leuk om samen te doen en/of dit als kerstcadeau voor je (schoon)moeder of vriendin te maken.

Bodylotion Mini’s op maat

Wel eens gehoord van het knuffelhormoon oxytocine? Dit hormoon draagt bij aan je geluksgevoel, werkt ontspannend en kun je helemaal zelf opwekken. Een bodylotion verzorgt je huid, zorgt voor een ontspannen sfeer en door de langdurige aanraking van je huid profiteer je van dit knuffelhormoon. Heel veel zelfzorg en ontspanning, allemaal in één product.

Je kunt deze bodylotion heel eenvoudig zelf maken en het voordeel daarvan is dat het maken ervan zeer ontspannend werkt! En je hebt dan ook controle over wat er in je lotion zit. Vele verzorgende producten zitten vol hormoonverstorende stoffen. Zeer ongunstig voor ons hormoonsysteem. 

Maak deze bodylotion op maat. Kies voor de ingrediënten die bij je passen en geef zelf vorm aan je eigen mini’s. Maak er kleine cupcakes van, kies voor je ijsblokjes mal of pak je koekjessteker erbij. Misschien kun je er zelfs cadeautjes van maken voor onder de kerstboom.

Het recept bestaat onder meer uit een door jou te kiezen basisolie (draagolie) en etherische olie. Kies op basis van de informatie hieronder of gewoon omdat je iets lekker vindt ruiken. 

Draagolie is een basisolie die je veilig op je huid kan aanbrengen. In de draagolie meng je de etherische olie, want die kan je niet direct op je huid aanbrengen. Er zijn verschillende draagolies beschikbaar. Hieronder een aantal opties waarvan sommige waarschijnlijk al in je keukenkast staan.

  • Amandelolie of jojobaolie is geschikt voor alle huidtypen en heeft een verzachtende en voedende werking.
  • Heb je een droge huid, denk dan aan arganolie of olijfolie.
  • Zonnebloemolie is makkelijk uit te smeren en is geschikt voor de vettere huid.

Een wat ‘rijkere’ olie als amandel- of jojobaolie heeft meer voedende voordelen voor je huid dan een wat eenvoudigere keukenolie.

Etherische olie geeft een heerlijke geur en extra effect aan je bodylotion. Ook hier is de keuze reuze.

  • Kies je voor lavendel, dat werkt rustgevend en herstellend voor de huid (anti-aging). Misschien roept het die fijne vakantieherinnering bij je op.
  • Essentiele olie van rozen heeft niet alleen een heerlijke, klassieke geur, het is zeer geschikt voor een droge, gevoelige en rijpere huid.
  • Sandelhout etherische olie werkt harmoniserend en rustgevend en geeft daarnaast een warm gevoel.

Onderaan de pagina vind je het recept van de bodylotion mini’s op maat. Het is vrij simpel en snel klaar. Veel plezier bij het maken ervan! Hieronder nog even een voorbeeld van hoe het eruit kan zien.

Uiteraard zijn wij nieuwsgierig naar jouw resultaat en je ervaring. Wij ontvangen altijd graag mail, inclusief een leuke foto. Een reactie mag je sturen naar team@menokracht.nl.

Zelfzorg recept

Klik op onderstaande afbeelding om het recept te downloaden of te printen.