Dag 21

Even een adempauze


Welkom bij dag 21 van onze adventsreis
 

Op deze 21e dag van de adventsreis nemen we een adempauze met een stabiliserend en rustgevend effect. De vierkante adem wordt zo genoemd omdat je alle momenten van de adem even lang maakt. De inademing, de adempauze (adem vasthouden), uitademing en de adempauze erna. Via de video volg je de vier fasen die allemaal even lang duren. 

Ademoefeningen ondersteunen je bij stressmanagement. De vierkante adem kalmeert zowel je lichaam als geest,, waardoor je veerkracht toeneemt.

Voorbereiding

Ga actief zitten door met je rug los van je stoelleuning te komen. De benen zijn ontspannen naast elkaar, voel je voeten stevig op de ondergrond en je zitvlak op de zitting.

Aan de slag

Volg de adembeweging in de video, de vier fasen duren even lang. Je kunt beginnen met de minuut mee ademen zoals in de video. Voelt het goed om langer zo door te ademen, breidt de ademoefening dan rustig uit naar meerdere minuten.

Contra-indicaties

⛔️ Als je een hoge bloeddruk of hartklachten hebt, is het beter om de adem niet vast te houden, tenzij je hierover overleg hebt gepleegd. De eerdere oefeningen uit de adventskalender zijn dan prima opties.

Voel je onrust, word je benauwd? Laat de adem dan aan je lichaam over en probeer het op een ander moment nog eens. Geniet van de rust en ontspanning! Als er vragen zijn, laat het gerust weten.

Fijne voortzetting van je reis door de adventskalender!

Uit je hoofd in je lijf

Zet de video aan en laten we meteen samen meedoen!