Dag 3

Inspiratiekaart


Welkom bij dag 3 van onze adventsreis
 

Op dag 3 een inspirerende boodschap voor jou. Deze boodschap gaat over de wijsheid van je lichaam, want in je lijf zit veel wijsheid. Soms is het lastig om daar bij te kunnen, of die wijsheid op waarde te schatten. In onze samenleving worden veel credits toegekend aan het hoofd en ons denkvermogen. Wat nu als je vastloopt in je hoofd of verdwaald raakt in je gedachten?

De kracht van verstilling

Vandaag ontdek je de ‘verstilling’ met als doel om je gedachten meer naar de achtergrond te laten verdwijnen. Zo ontstaat er meer ruimte voor (de verwerking van) de emoties en sensaties in je lichaam. Wat zeggen deze emoties en sensaties jou? Soms zijn het fluisteringen. Stil zijn kun je overal; alleen in het bos, op een regenachtige middag in bad of op de bank met je favoriete kop thee erbij. Vergeet niet op te schrijven wat je ervaart. Verwelkom deze verstilling in je leven en misschien wel vaker dan alleen vandaag.

Inspiratiekaart

Maak een foto van onderstaande inspiratiekaart, zodat je hier nog eens naar kunt kijken. Soms kan het helpen om in je agenda momentjes te plannen waarin je de verstilling mag opzoeken.