Dag 6

Zwaaien met je armen


Welkom bij dag 6 van onze adventsreis
 

Vandaag gaan we een leuke en ontspannende oefening doen, en het enige wat je nodig hebt, ben jijzelf. Laat een vloeiende zwaai van je armen ontstaan vanuit je bekkengebied. In de video laat Helga zien hoe het precies werkt.

Reinigen van de organen

Deze oefening biedt niet alleen een moment van fysieke ontspanning door te bewegen, maar helpt ook om mentale spanning van je af te schudden. De draaibeweging bevordert de souplesse van je wervelkolom en geeft tegelijkertijd een massage aan je organen.

Door de draaibeweging komt er afwisselend meer en minder druk op de organen, wat vergelijkbaar is met het uitwringen van een spons. Een vieze spons kan geen schoon water opnemen. Door de spons uit te knijpen kan deze wel schoon water opnemen. Op dezelfde manier helpt deze oefening je organen te reinigen.

Zwaaien met je armen

De oefening duurt maar een paar minuutjes en naast dat het goed is voor je lijf, voel je je daarna ook lekkerder in je vel zitten. Dus onze tip: koppel deze oefening aan een dagelijks ritueel. Bijvoorbeeld als je een kopje koffie of thee zet, na toiletbezoek of het vullen van de wasmachine. Ervaar wat voor jou werkt.

Zet de video aan en laten we meteen samen meedoen!

Save the date: donderdag 14 december van 21.00 – 21.30 uur

Op de 14e dag van de adventskalender begeleidt Helga je in een halfuurtje naar diepe ontspanning. Reserveer donderdag 14 december van 21.00-21.30 uur. Meer dan gemakkelijk zittende kleding, een rustige plek waar je even ongestoord bent en een comfortabele ondergrond heb je niet nodig. Cocoon je mee?