Dag 8

Zelfzorg recept


Welkom bij dag 8 van onze adventsreis
 

Niet schrobben maar scrubben! Deze dag staat in het teken van aandacht voor je huid. Je huid is je grootste orgaan en die beschermt je tegen allerlei nare indringers. Tijd om iets terug te doen voor je huid en deze liefdevol te verzorgen met een zelfgemaakte kruidenscrub. Tevens een mooi moment om even in jezelf te keren en te ontspannen.

Kruidenscrub

Ook scrubben mag onderdeel zijn van ons beautyritueel. Met scrubben haal je de oude huidcellen weg, je doorbloeding wordt gestimuleerd, je hebt minder last van puistjes en je maakt sneller nieuwe huidcellen aan. Genoeg redenen om jezelf te verwennen met een scrubritueel. Neem er de tijd voor en boen niet te hard, daarmee kun je de goede huidcellen kapot maken.

Met een subtiele scrub ondersteun je de functie van je huid. Maar wat is die functie nu precies? Je huid is je pantser, het beschermt al je interne weefsels en organen. Zonder dit pantser zouden al onze inwendige organen en structuren bloot liggen en zouden ziekteverwekkers vrij spel hebben. Goed om hier even bij stil te staan. Er is steeds meer aandacht voor de impact van hormoonverstorende stoffen. Deze stoffen zitten onder meer in (de meeste) cosmetica en dringen via onze huid in ons systeem. Met dit scrubrecept zit je veilig. Jij kunt ervoor kiezen om deze scrub helemaal zonder hormoonverstorende stoffen te maken, zie recept. Dan weet je zeker dat je goed zit en dat het een ontspannen oefening voor je zal zijn.

De meeste ingrediënten vind je in je eigen keukenkast terug. Verder is het recept eenvoudig te maken. In het recept werken we met kokosolie, heb je dat niet in huis experimenteer dan met olijf- of zonnebloemolie. Dus daar geen stress. Het is een mooie oefening en als je het resultaat mooi verpakt ontstaan er leuke presentjes om weg te geven.

Uiteraard zijn wij nieuwsgierig naar jouw resultaat en je ervaring. Wij ontvangen altijd graag mail, inclusief een leuke foto. Een reactie mag je sturen naar team@menokracht.nl.

Zelfzorg recept

Klik op onderstaande afbeelding om het recept te downloaden of te printen.