online introductiecollege Overgang & Werk

Ben jij HR specialist, verzuimprofessional, coach of leidinggevende en heb jij de inzetbaarheid van 40+ vrouwen goed in beeld? Wist je dat 80% van de vrouwen in meer of mindere mate klachten ervaart van de overgang? En dat 55% van de vrouwen in de overgang merkt dat het werk lijdt onder de overgang? En dat ruim 34% van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 44 – 60 jaar is gerelateerd aan de overgang? Vermoedelijk ligt dit cijfer hoger als er beter gekeken zou worden naar de burn-out diagnoses. Het moge duidelijk zijn, de overgang heeft invloed op het werk.

Hoe kan jij als leidinggevende deze groep medewerkers ondersteunen?

Jij kunt heel veel betekenen in deze overgangsperiode van een vrouw. Zelfs als ze daar niet om vraagt. Of als ze er niet over durft te praten. Een rode draad in onze gesprekken met werkende vrouwen in de overgang is dat begrip van de leidinggevende het verschil kan maken. Als de leidinggevende snapt wat er aan de hand is, is het voor de vrouw makkelijker om erover te praten.  

Online introductiecollege ‘Overgang & Werk’

De komende periode maken we een start met het thema overgang en werk in de organisatie. Voor de medewerkers organiseren we in het najaar online inspiratiecolleges en voor de groep HR, leidinggevenden, coaches en verzuimprofessionals starten we alvast in juni met een online inspiratiecollege, waarin je in een uur wordt bijgepraat over: wat is nou eigenlijk de overgang en wat is de invloed op het werk? Hoe herken je de signalen en hoe ga je hierover met elkaar in gesprek? En natuurlijk hebben we het ook over de mooie kanten van deze levensfase en de carrièrekansen.

Hiermee willen we je een handvat geven hoe je medewerkers kunt ondersteunen in deze levensfase om het ongemak weg te nemen en zoveel mogelijk uitval van vrouwen door de overgang te beperken. Jij kunt in de organisatie een bijdrage leveren aan het vriendelijker maken van het werkklimaat. Daar wordt iedereen beter van! En ook blijer van.

 

Wat zou er allemaal veranderen als je een overgangsvriendelijk werkklimaat kunt realiseren? 

De volgende verbeteringen zullen plaatsvinden:

– Een betere sfeer en blije medewerkers

– Een betere arbeidsproductiviteit

– Minder verzuim

– Een besparing van de verzuimkosten

– Een beter werkgeversimago

– Minder uitstroom van vrouwen van 40+

– Minder werving-, selectie- en inwerkkosten

– Verbetering van de duurzame inzetbaarheid

– Verbetering van de vitaliteit van medewerkers


Je krijgt inzicht in:

– Wat is de overgang?

– Hoe zien overgangsklachten eruit?

– De overgang op de werkvloer

– Hoe ervaren vrouwen in de overgang hun werksituatie, wat kunnen we daarvan leren?

– Hoe herken je de signalen?

– Hoe knoop je het gesprek aan?

– Waar kan een werkgever ondersteunen?

Aanmelden

Ben jij leidinggevende of ben je werkzaam op het gebied van HR, verzuim en inzetbaarheid? Meld je dan aan via de onderstaande button. 

Over ons

Wij, Marieke Schurink en Miranda Domburg, zijn founder van Menokracht en hebben al vele jaren ervaring met het voeren van gesprekken, begeleiden van sessies en met de onderwerpen overgang en inzetbaarheid. Zowel met de vrouwen zelf als met leidinggevenden, HR en verzuimprofessionals. Daarnaast begeleiden wij professionals die de overgang een plek willen geven in hun eigen werk en vakgebied. Mocht je alvast kennis willen maken met ons en onze collega’s, bezoek dan eens: menokracht.nl. Miranda is aanwezig bij de sessie.

PS Misschien ken je een collega die mogelijk interesse heeft in deze sessie, geef de link van deze pagina dan vooral door. Zo helpen we nog meer vrouwen goed en gezond deze bijzondere levensfase door te komen.