Materialen Introductiepakket niveau 3

Menokracht Introductiepakket: Niveau III

Op deze pagina vind je informatie en achtergrond voor P&O. Nu er een beter beeld is bij de vragen die leven bij de medewerkers, kun je als organisatie de verdieping aanbieden. Dit kan op verschillende manieren. Misschien heb je een vitaliteitsdashboard of een plek op intranet waarop bepaalde thema’s te vinden zijn. Zo zou je ook een ‘tegel’ kunnen maken over de overgang en deze vullen met de documenten, podcasts, werkboekje, werkbladen, etc. die je op de pagina’s van niveau I en II kunt vinden. Vervolgens zou je in de communicatieberichten kunnen verwijzen naar bepaalde onderdelen, zoals een verhalenbundel of podcast.

Menotransformatie

Het materiaal is ook goed te gebruiken door een coach die zich richt op: inzetbaarheid, loopbaan, mobiliteit, etc. Deze professional kan ook een rol spelen in het behouden van medewerkers voor de organisatie. In het pakket vind je ook een video die gaat over de kansen en ontwikkelingen van de menotransformatie. Om te voorkomen dat medewerkers denken dat de (post)overgang alleen maar kommer en kwel is, is deze video een aanrader. Je kunt bijvoorbeeld met elkaar in een aparte sessie de video bekijken en na afloop aan de hand van het card deck nog enkele ontwikkelvragen met elkaar doornemen. Of welke invulling je er zelf ook aan wilt geven.

inhoud:

Onderzoek

  • Factsheet TNO
  • Onderzoek TNO ‘De overgang en de invloed op het werk’
  • Analyse beknopt onderzoek onder werkende vrouwen in de overgang

P&O, leidinggevenden

  • Checklist hoe je als HR of leidinggevenden vrouwen kunt ondersteunen
  • Podcast casuïstiek

Arbo

  • Checklist voorbereiding gesprek met de bedrijfsarts
  • Tips van arboprofessionals
  • Standpunt NVAB Werk & Overgang

Downloads introductiepakket

Onderzoek

Factsheet TNO

Onderzoek TNO

onderzoek Menokracht

HR, leidinggevenden, inzetbaarheidsprofessionals

CHECKLIST

Podcast casuïstiek

De impact van de overgang op het werk, een verdiepende casus Werk & Overgang voor HR, leidinggevende,  inzetbaarheidsprofessional of (loopbaan)coach.

Marieke Schurink vertelt het verhaal van een vrouw die worstelt met haar overgangsklachten en uiteindelijk heeft gekozen voor een demotie. Aan de hand van deze casus leert ze je anders kijken naar vrouwen in deze levensfase.

Arbo

gesprek bedrijfsarts

uit de arbopraktijk

Standpunt NVAB